dijous, 9 de juny del 2011

El FaPaC i el nou horari escolar

COMUNICACIÓ A LES AMPA                                                               Número: 12

Data: 07/06/2011

Tema: Pautes a seguir en l'aprovació de l'horari escolar de centre.

La FaPaC valora negativament, un cop més, el calendari horari per al curs vinent.
Recordem que en el Consell Escolar de Catalunya, on es va presentar la nova proposta, vàrem emetre el nostre vot particular posant èmfasi en el desacord amb la supressió de l'anomenada sisena hora a l'escola pública.

Tanmateix, vam acordar iniciar el curs el dia 12 de setembre, ja que amb la supressió de la setmana de vacances a l'hivern consideràvem més fàcil -dins de la dificultat que això comporta escollir 5 dies de lliure elecció que no 8, com hauríem de fer si començàvem el 7 de setembre.

També vam demanar que la jornada escolar -que ha quedat clar que serà impartida en horari de matí i tarda durant tot el curs- fos de 9:00 a 12:00h, i de 15:00 a 17:00h. D'aquesta manera es podria garantir el servei de menjador en aquells centres que l'han de fer en més d'un torn i, d'altra banda, aquest horari permetria programar les activitats de reforç educatiu entre 12:00 i 13:00h, amb temps suficient per dinar i jugar una mica.

El Departament d'Ensenyament considera que pedagògicament cal propiciar les hores matinals per al bon aprenentatge dels alumnes i acabar més aviat a la tarda per tal que aquell alumnat que fa activitats extraescolars les comenci abans i torni a casa abans.

Tant l'horari com el calendari escolar el tornem a tenir, com sempre, damunt la taula dels Consells Escolars de Centre. Qualsevol altra proposta s'haurà de consensuar en el sí del consell escolar de cada centre, i les famílies tenim tot el dret a proposar qualsevol modificació.

Tant de bo això faci que pares i la resta de la comunitat educativa no s'esbatussin com gat i gos darrera d'uns interessos que disten molt dels interessos dels nens i nenes dels quals sovint en parlem poc. Tant de bo no ens distraguem del més important: treballar plegats per combatre el fracàs escolar amb què convivim i que, hores d'ara, ja està totalment reconegut.

Convidem a tots els pares i mares a reflexionar, dir-hi la seva, crear debat; solament així podrem comptar amb la tant anunciada tercera renovació pedagògica.

Tot seguit, us fem a mans les instruccions a seguir per l'aprovació de l'horari calendari en els vostres centres:

• L'horari escolar s'ha de presentar al Consell Escolar de Centre i aquest l'ha d'aprovar per consens.
• Si no es pot aprovar amb el consens de tota la comunitat educativa, s'haurà d'aprovar amb el vot favorable d'un mínim de les 3/4 parts dels membres assistents a la reunió del consell escolar.
• Els pares i mares també podeu presentar la vostra proposta d'horari si considereu que el que presenten els professors no és el més adequat. En aquest cas, també s'haurà d'aprovar, com a mínim, amb el vot favorable de les 3/4 parts dels membres assistents.
• En cas que no hi hagi acord en el Consell Escolar de Centre, la direcció n'informarà, abans del 17 de juny, als Serveis Territorials d'Ensenyament per tal que resolguin l'horari tenint en compte, sempre que sigui possible, l'horari aprovat majoritàriament en la resta dels centres del municipi.

A més:

• Si es vulgués fer jornada intensiva de l'11 al 22 de juny del curs vinent també s'ha de demanar ara.
• Pel que fa a l'elecció dels dies de lliure disposició estaria bé que fossin els que, en principi, recomana el Consell d'Educació Municipal, a fi i efecte que tots els centres d'una mateixa població facin els mateixos dies de festa.

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Us recordem que per a qualsevol informació addicional o consulta us podeu posar en contacte amb nosaltres

Delegació Barcelona: 93 435 81 98
Delegació Barcelona Comarques: 93 435 81 98
Delegació Tarragona: 977 23 45 49
Delegació Lleida: 973 23 23 59
Delegació Girona: 972 21 92 12

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada